Grønland & Sundhedsvæsenet


Organisatorisk er Grønland inddelt i 4 kommuner. Den 1. januar 2009 blev Grønlands 18 kommuner sammensluttet til 4 i en grønlandsk pendant til den danske strukturreform. Kommunerne kom til at hedde: Qaasuitsup Kommunia, Qeqqata Kommunia, Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq.
For mere info se kanukoka.gl

Det grønlandske sundhedsvæsen følger nogenlunde den samme organisatoriske inddeling, dog med anden inddeling for den nordlige del af Grønland (Qaasuitsup Kommunia).

Regionerne:

Region Avannaa
- Ilulissat - Regionssygehus
- Uummannaq
- Upernavik
- Qaanaaq

Region Disko
- Aasiaat - Regionssygehus
- Qasigiannguit
- Qeqertarsuaq

Region Qeqqa
- Sisimiut - Regionssygehus
- Maniitsoq

Region Sermersooq
- Nuuk - Dronning Ingrids Sundhedscenter (DIS)
- Paamiut
- Tasiilaq
- Ittoqqortoormiit

Region Kujataa
- Qaqortoq - Regionssygehus
- Narsaq
- Nanortalik

Sygehusene

uumm

Grønland er ikke bare sne og is, som mange tror. Grønland er lange vinterperioder, hvor solen nogle steder slet ikke står op, andre steder kun lige kigger op over horisonten et par timer midt på dagen. Alligevel er der aldrig rigtig mørkt, når månen lyser sneen op, nogle gange med hjælp fra nordlyset. Og Grønland er også lune sommerdage og lange sommernætter med midnatssol og børn, der løber ude og leger det halve af natten. Du vil mærke årstidernes skiften, hvad enten du er i Qaanaaq i nord eller i Nanortalik i syd.

 

 

 

Se i øvrigt den prisvindende hjemmeside

Greenland.com

Sammenhængen mellem de enkelte sundhedsinstanser

Det Grønlandske Sundhedsvæsen hører under Departementet for Sundhed, som er Grønlands øverste myndighed på sundhedsområdet.

Start en klub for gode investeringer

Det Grønlandske Sundhedsvæsen drives af Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse hvis øverste ledelse er Sundhedsledelsen. Alle distrikterne, som nu er organiseret i 5 regioner og de 4 områder på Dronning Ingrids Hospital refererer til sundhedsledelsen, som består af en styrelseschef, en cheflæge og en chefsygeplejerske.

Tandplejen er også en del af sundhedsvæsenet men indgår ikke i regionsstrukturen. Det Grønlandske Sundhedsvæsen er en organisation i udvikling. Hvis du har ideer til forbedringer, vil dine initiativer næsten altid blive positivt modtaget, og du har derfor god mulighed for at få indflydelse på udviklingen.

Læs mere om praktiske forhold.

Videoklip vises i YouTube. Hvis du ikke kan tilgå YouTube - Tryk her.