Din Dagligdag

Du kan købe traditionel grønlandsk mad af de lokale fangere på ”brættet”, og specielt udvalget af fisk er fantastisk og særdeles rimeligt i pris.Med det tidlige forår kommer stenbiderognen, så ammasatter (små sildelignende fisk), der varsler hvalernes kommen, og om sommeren kan du købe først ørred og siden laks. Rødfisk, torsk, havkat, hellefisk og sæler kan du få det meste af året, mens hval kun sælges en gang imellem. Hval er i øvrigt er en delikatesse, der forsvinder relativt hurtigt.

Om efteråret går jagten på rensdyrene ind, og jager man ikke selv, kan rensdyrkød også købes på brættet. Du kan få jagttegn for et symbolsk beløb, og alle har adgang til at købe en riffel. Mens nogle går på jagt om efteråret, vælger andre at plukke sortebær og blåbær, der anvendes både som proviant og i desserter og kager.

Du kan selvfølgelig også købe ganske almindelige fødevarer i butikkerne, men priserne kan være lidt højere end i Danmark. Varer med en kort holdbarhed fragtes typisk med fly eller båd, og de er derfor meget dyre. Det gælder blandt andet flere mejeriprodukter og mange friske grøntsager. Andre varer koster omtrent det samme som i Danmark.

 

Fritid

Fritidsinteresser dyrkes som i Danmark, men ligesom der er andre muligheder i Grønland, er der naturligvis også nogle begrænsninger. I Nuuk ligger Grønlands eneste svømmehal, den utroligt smukke Malik. Svømning i andre byer begrænser sig til badning i varme kilder eller havet. Derudover har Grønland et stort udbud af sportsforeninger; løbe- og skiklubber findes i de fleste byer ligesom håndbold og kampsport er meget udbredt.
Aktiv fritid – fra ski til skindsyning

Grønland har optimale rammer for et aktivt udeliv. Om vinteren er det oplagt at stå på ski, og hvis du skal bo nord for polarcirklen, kan du køre hundeslæde. Om sommeren byder friluftslivet på vandreture i den smukke natur, jagt, fiskeri og sejlture. Du vil næsten altid kunne finde én, der har en båd og har lyst til at have passagerer med, men der er også arrangerede turistsejlture de fleste steder. Er du mere til indendørsaktiviteter, er der i de fleste byer gode muligheder for aftenskoldeundervisning i alt fra skindsyning til korsang og sprogundervisning.